Dec 3, 2012

Mäng muusika saatel

... sellist nime kandis tänane muusikatund Estonias. Läbi paksu lume ja trolliga õõtsudes jõudsime õigeks ajaks teatrisse. Ees ootas meid juba Christofer, kes on pikalt haiguspuhkusel olnud. Lastel üllatus ja rõõm oli suur. Veidi peale meid jõudis emaga kohale tänane sünnipäevalaps Romet. Peale väikest saginat saime  end mõnusasti Palmiaias sisse seada. Laste arvates oli see nagu dzungel. Kaunis kostüümis näitleja viis meid kõigepealt pimedasse teatrisaali, kus laste plaksutamise saatel järjest tuled süttisid. Saime uudistada orkestriauku ja uhket saali kauni laemaalinguga. Kui ringkäik tehtud, läksime tagasi saali, kus algas mäng muusika saatel. Läbi laulu ja  nalja räägiti lastele kuidas tuleb teatris käituda. Näitleja küsimuse peale, kas lemmikloomi tohib tetarisse kaasa võtta, näteks rotti, vastas Siim kõva häälega: "Ei, mulle  rotid ei meeldi!". Ja Paul -Erik teadis vastust küsimusele, kas teatris mängida tohib, et :" Laval ikka tohib!". Nutikad lapsed meil. Pildimängu ajal teadis Laura täpselt, mis on operet: "See on see, kus inimesed joovad veini, laulavad ja tantsivad ja siis abielluvad!", sellega olid näitlejad päri, et eks ta tihti nii ole jah. Kena näitlejanna abiga tutvustati lastele näitlikult balleti, opereti ja ooperit, ning kui siis ooperi ajal panid  enamus lapsi kõrvad kinni ja  küsimuse peale, kas meeldis, vastasid ausalt: "Ei, kisasid nii kõvasti". Lapse suu ei valeta!
Kõige lõpuks sai igaüks suu magusaks ja end võluda printsessiks, printsiks või kuningannaks.
Tagsitee läks juba palju aeglasema sammuga ja bussis pidi vaaatma, et keegi tukkuma ei jää. Kuid lasteaias tuli kõigil  jälle elu siss, kui lapsed nägid, et lõunaks oli lemmiksupp frikadellidega ja üllatuseks  Rometi lahe Angry Birds`i sünnipäevatort. Laulsime Rometile ja kui ta oli oma salasoovi välja mõelnud, võis ta küünlad ära puhuda. Palju õnne Romet!




Aga see pole ju üldse veel kõik. Kui meie ära olime olid päkapikud käinud aga meie neid ei näinudud, nägime ainult kingipakke, nüüd me hüppasime rõõmust lakke. Peale magamist uudistame, mis meil seal on.

No comments:

Post a Comment