Nov 21, 2012

Avatud tund 20.nov 2012

Eile sai siis lastega ilmarahvale näidatud, kuidas me värve tunneme.  Külalisi oli üle 30-ne, Tallinna õpetajad ja kuulu järgi oli huvilisi isegi  Rakverest. Oktoobrikuu vältel tegime lastega avastusõppe meetodil õppetegevusi "Avasta värvid". Läbi katsete, mängude ja käeliste tegevuste said selgeks, mis on põhivärvused ja mis tuletatud, ehk segavärvid.
Eilne avatud tegevus oli kui täpp I-le, kõik sai läbi mängu ja laulu üle korratud. Liia tegi selleks puhuks värvidest laulu, mis lastele väga meeldis, Kaja matemaatika mängud ja mina emakeele osa. Ahaa effekti tõi laste ja külastajate silmi vee katse vildikatega. Olime küll lastega selle korra oktoobri algul läbi teinud (ja nutikamad juba teadsid, et katseks tuleb valida tume värv-kui tahad värvikirevust), kuid sahmimist ja põnevust jagus nüüdki. Avatud tegevus kujunes oodatust küll pikemaks( 60 min, tavaline tegevus 20-45 min), aga laste silmist väsimust ei paistnud. Juhataja Tiiu tunnustussõnadest saime aru, et kõik päevad peaksidki sellised olema, et hommik möödub mitme mängu, laulu ja erinevate tegevustega. Aga... eks selleks peaks olema kolm õpetajat iga päev ka rühmas.
Lapsed olid igatahes väga tublid, me olime nende üle uhked. Ja omavahelgi õpetajatega sai suur kalli tehtud, et selline suur ja tore asi ette võetud sai.

No comments:

Post a Comment